TV

oude televisie

De Kennis van Nu is het wekelijkse wetenschapsprogramma van de NTR. Als researcher bedenk ik onderwerpen voor uitzendingen en ben ik verantwoordelijk voor het inhoudelijke verhaal van de reportage. Hierbij werkt ik nauw samen met de regisseur, de presentatoren, de producers en eindredactie.

Heroes with a Tail is een nieuwe internationale jeugdserie van de NTR over dieren die heldendaden verrichten. Voor dit programma verdiep ik me in het gedrag en de cognitieve vaardigheden van onder meer gorilla’s, kamelen, parkieten en wolven. De serie wordt waarschijnlijk uitgezonden in het najaar van 2018.

Van DNA tot Z is een zesdelige televisieserie van de NTR en Tuvalu Media waarin presentator Ajouad El Miloudi zich verdiept in technologische en maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van genetica. Samen met Sander Nieuwenhuijsen en Edda Heinsman deed ik de research. De serie wordt uitgezonden in augustus en september 2017.

De volmaakte mens is een documentaireserie van VPRO en Human over technologie en ethiek. In deze serie gaat Bas Heijne op zoek naar de toekomst van onze soort. Hoe zijn de gevolgen van nieuwe technologieen op het gebied van genetica, biotechnologie en robotica voor wie wij zijn en hoe we samenleven?
Samen met Gerko Wessel doe ik de research voor deze serie. De serie werd in het voorjaar van 2015 voor het eerst uitgezonden op NPO2.

Labyrint was het wetenschapsprogramma van de VPRO en de NTR tot het eind 2013 door omroepbezuinigingen werd stopgezet. Sinds januari 2010 werkte ik als vaste freelancer voor dit programma.

Mensjesrechten (IKON) is een serie jeugddocumentaires waarin de rechten van kinderen en tieners centraal staan.