Moe

Donderdag, Witagron

Vandaag ben ik moe. Ik voel me lusteloos en bovendien zijn mijn darmen wat van slag, waarschijnlijk door de combinatie van inspanning, onregelmatig eten en hitte. Eigenlijk wilde ik de hele dag alleen maar slapen en lezen. Verder had ik ook de aandrang om schoon te maken – ook zo apart, alsof ik me fysiek beter zou voelen als mijn omgeving wat opgeruimder zou zijn. Dus ik heb de vloer onder het afdak schoongeveegd en het zeiltje op de tuintafel afgedaan met een sopje. Daarna heb ik mijn was gedaan en in de zon te drogen gehangen. Dat was nog maar goed ook, want ’s middags begon het te stortregenen en zou ik hem nooit meer droog gekregen hebben.

’s Middags kwam Genovesa langs met soep, een grauwgrijs kokosmengsel met kippenpoten en grillige bakbanaandumplings. Enorm lief, al lukte het me niet om al die brokken bakbanaan weg te krijgen. En of mijn maag er goed op reageert, dat betwijfel ik een beetje. Maar met alle eten dat ik hier krijg, ben ik blij, want ik wil niet al mijn spaghetti opmaken. Het duurt nog een paar dagen voordat ik weer handig meeneemvoedsel kan inslaan.

Ook de broer van meneer Baitalia kwam even langs voor een praatje. Hij heeft meteen mijn machete bestudeerd. Volgens hem is hij bot en moet hij nodig geslepen worden. Hij zou nog even langskomen met zijn aanzetstaal (of wat hij daar dan ook voor mag gebruiken), maar ik heb hem niet meer teruggezien.

Uiteindelijk heb ik me vanavond nog even naar de winkel gesleept. Gisterenavond heb ik er al beschuit, sardientjes, pindakaas en twee rollen koekjes gekocht (wannabe Chocoprince, ‘made in Turkey’), maar vandaag ging ik nog eens terug om te zien of ze toch niet nog iets hadden dat ik zou kunnen gebruiken. Ik heb zelden een winkel gezien met zo’n klein assortiment. Ze hebben verder nog wc papier, snoepjes, bruine bonen in blik, zeep en rum en dan heb je het zo ongeveer wel gehad. Maar ik heb toch nog kunnen scoren: een pak crackertjes en zes eieren.

Mijn avondmaal: drie pakjes crackertjes, twee gekookte eieren en gemberthee. Meer hoef ik ook niet, want ik ben bang te gaan overgeven.

Terwijl ik dit schrijf, vliegen de vleermuizen rond mijn hoofd. Soms knallen ze tegen het golfplaten dak aan. Ik dacht dat vleermuizen juist goed waren met sonar? Ik ga er voor het gemak maar even van uit dat het geen vampiervleermuizen zijn.