Piranha’s

´Wij zwemmen meestal niet zover de rivier op´, roept Jozef net nadat ik mijn eerste duik in Corantijn rivier genomen heb, ´want daar zitten de piranha´s.´

Volgens Jozef zwemmen piranha´s vooral in het diepere water, omdat daar het meeste aas te vinden is. ‘Ze staan bekend als roofvissen, maar het zijn eigenlijk aaseters.’ Daarom moet je in het water ook het liefst zoveel mogelijk in beweging blijven. Je wilt niet dat de vissen je voeten voor aas aanzien. Alleen als er voedselschaarste is willen ze nog wel actief aanvallen.´Er wordt hier regelmatig een teen afgehapt.´

Ik zwem snel maar weer naar het ondiepe water

5 gedachten over “Piranha’s

 1. Nelleke

  Hi Saar,

  Ik geniet enorm van je mooie verhalen! Super leuk om mee te lezen. Keep them coming en geniet van de jungle en alles. x

 2. Tabitha

  Hi Saar!

  Wat leuk om weer mee te lezen met jouw reis. Ik vind je maar wat stoer. Geniet!

  Tabitha

 3. Renate & Geert

  Hé Saar,
  Leuk om je blog te lezen over jouw beleving en belevenissen in ‘ons’ huidige reisland Suriname.
  Wij zijn na Witagron een nachtje in Paramaribo gebleven en daarna verder naar het oosten gereden. Onderweg naar Nieuw Nickerie veranderde het landschap. De echte jungle is weg maar ook angstig dichtbij. Je ziet dat de boeren hard hun best moeten doen om hem weg te houden. Net over de brug naar het district kwamen we een groep jagers tegen met stoere verhalen en ook lieten ze ons een foto van een Anaconda zien, zelfgevangen, a la de anaconda hunt van National Geographic…..invloed van televisie…Eindelijk de slang gezien waar jij al over vertelde al was het op de foto.
  In Nieuw Nickerie is de rust even weg. Op dit moment grote valentijnsfeesten met helicoptervluchten. Ook vele verkiezingspropaganda tours, de vlag van NDP en shirts van VHP werden zelfs aan ons gul verstrekt. Zojuist op de markt geweest waar ook vele vis wordt verhandeld. Het viel Geert direct op dat er geen meeuwen en reigers te zien waren. Toch de visliefhebbers. We vroegen het aan iemand en die vertelde ons dat het komt door de jacht. Zelfs rode ibissen, die ook hier beschermd zijn, worden hier gegeten. Dat doet ons dan weer wel verdriet. Er is hier eten genoeg.
  We volgen jouw advies op en gaan maandag met de vrachtboot naar Apoura. Veel zin in!
  We zijn benieuwd hoe het je is vergaan na Witagron en volgen je zeker verder.
  Enjoy en tot later, Geert & Renate

  1. Saar Slegers Bericht auteur

   Dag Renate en Geert,
   Oh jeetje… een Valentijnsfestival! Dat is wel even schrikken!
   Dat de rode ibissen worden opgegeten is inderdaad verdrietig. Ik hoop dat jullie desondanks nog veel mooie vogels hebben gezien! Jullie zitten nu in Apoera. Heel veel plezier daar!
   Saar
   ps. Ik denk regelmatig aan rode kamers – zeer bruikbaar concept!

Reacties zijn gesloten.